Schuif aan…

geniet van Kinga’s kerstgerecht

eo_top

Kerst is het feest van licht. Een feest dat ons samenbrengt om de geboorte van Jezus te vieren. En hoewel het niet om het eten draait is kerst een mooie gelegenheid om samen met je dierbaren te genieten van een heerlijk kerstdiner. Drie zangeressen delen hun smakelijke recepten.

Bekijk gerechten

Bekijk het gerecht

Vegetarische tagliatelle à la Claire

 

 Je hebt nodig:
  • 1 pak biologische verse tagliatelle
  • 350 gram spruitjes
  • 1 stronk broccoli
  • 400 gram crème fraîche
  • bakje cherrytomaatjes
  • wat verse basilicum, snufje zout.

 

Tagliatelle

Kook de broccoli zo’n 8 minuten, tot deze zacht is. De spruitjes mogen wat langer koken. Wok beide vervolgens op een laag pitje. Mix hier vervolgens de crème fraîche doorheen. Kook ondertussen de verse tagliatelle 1 minuut – zo wordt deze al dente – en doe daarna bij de mix in de wok. Snij de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze ook toe. Voeg nog een snufje zout toe voor extra smaak. Bij het serveren kun je er de verse basilicumblaadjes over strooien, en voilà: een heerlijke, vegetarische en gezonde maaltijd.

Element 2-Red

Vegetarische tagliatelle à la Claire

Claire Schuyff

is singer-songwriter en vocalcoach. Ze heeft vijf albums uitgebracht waarvan haar laatste album ‘Into the Light’ is.

Bekijk het gerecht

Bietensalade met appel en geitenkaas à la Kinga

 

Je hebt nodig:
  • 500 gram kleine rode bietjes
  • 2 à 3 appels
  • citroensap
  • 50 gram geroosterde walnoten (grof gehakt)
  • 200 gram geitenkaas (verkruimeld)
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels hazelnoten- of walnotenolie
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie

 

Vinaigrette

Klop de balsamicoazijn en beide oliesoorten door elkaar in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

Salade

Was en kook de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de appels in dunne plakjes nadat het klokhuis is verwijderd. Besprenkel de bietjes en appels met wat citroensap. Schep de bietjes, appelschijfjes en walnoten door elkaar. Bestrooi de salade met geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover. Serveer de salade meteen.

Element 2-Red

Bietensalade met appel en geitenkaas à la Kinga

Kinga Bán

is zangdocente en stemcoach. Ze verzorgt workshops en is de vaste zangeres van de band Sela en Carrousel.

Bekijk het gerecht

Chocolate birthday cake à la Corey

 

Je hebt nodig:
  • 160 gram donkere basterdsuiker
  • 6 eetlepels water
  • 40 gram cacaopoeder
  • 75 ml (amandel)melk
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • snufje zout
Je hebt nodig voor de vulling
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram poedersuiker
  • kersenvlaaivulling (enkele eetlepels, naar smaak)
  • 100 gram kersenjam

 

Je hebt nodig voor de bekleding
  • 2 maal 250 gram fondant (wit en bruin)
  • poedersuiker
  • glitter (bij taartwinkel te krijgen)
De cake

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakblik van ± 20 cm met bakpapier. Maak eerst een basismix: doe 40 gram basterdsuiker, het water en het cacaopoeder in een pan en verwarm dit al roerende tot een dikke glanzende pasta. Haal de pan vervolgens van het vuur, roer de melk erdoorheen en laat het geheel afkoelen.

Mix de boter met de resterende suiker tot een luchtig geheel. Roer daarna het eigeel en de basismix erdoorheen. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de nootmuskaat en het zout boven een kom. Zet de mixer op een lage stand en schep dit mengsel lepel voor lepel door de basismix. Let erop dat je elke lepel goed door de mix mengt voor je de volgende erbij doet.
Klop het eiwit in een vetvrije kom tot schuim en meng dit met een metalen lepel door de mix. Giet het beslag in het bakblik. Bak het geheel tussen 35 en 40 minuten en prik er even met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is. De cake is gaar als je satéprikker er droog uitkomt.

Vulling

Zeef de kersenjam en verdun deze met gekookt water, de hoeveelheid is afhankelijk van eigen smaak. Maak een botercrème door 125 gram roomboter met 125 gram poedersuiker te mixen tot een luchtig geheel. En mix dan naar eigen smaak een paar eetlepels kersenvlaaivulling mee. Snijd de cake in 2 lagen. Smeer eerst de jam op de cake en daarna de kersenbotercrème. Met de resterende botercrème kun je de buitenkant van de cake dun insmeren, dit dient als lijm voor het fondant.

Bekleden van de cake

Rol 250 gram fondant (bruin of wit) uit met een deegroller of fondantroller. Drapeer het voorzichtig over de cake heen, om de cake hier netjes mee te bekleden. Gebruik de andere kleur fondant om ongeveer een dag van tevoren met uitdrukvormpjes vlinders te maken (of andere versieringen), zodat deze kunnen uitharden. Eventuele foutjes kun je met de vlinders bedekken. Highlight de cake met glitters voor de finishing touch.

Element 2-Red

Chocolate birthday cake à la Corey

Corey van Nes 

werkte samen met artiesten als Mary J Blige en John Legend. Ze verzorgt ‘Soul Confessions’, kwetsbare huiskamerconcerten over leven, liefde en geloof.

Wat is jouw favoriete kerstrecept? Deel hem hieronder en inspireer andere lezers.

Reacties

Thank you for your comment.

  • Henny Podt

    18-12-2015

    Ik ga zeker de bietjes salade maken van Kinga. lijkt me heerlijk fris bij het gourmetten.

    REAGEER + LIKE
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

E-mailadres *

Meld aan

Video