Hoe het Onze Vader kan helpen met bidden

Bidden is ontzettend belangrijk, maar wat vinden we het vaak lastig om te doen! Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Met de Eva Prayer Course kun je samen met anderen groeien in gebed.

Leer bidden

Goed nieuws! Als jij bidden lastig vindt, maar je wilt het wel graag leren, dan verkeer je in goed gezelschap. De discipelen stelden Jezus op een dag de vraag die de kern van de zaak raakte: “Heer, leer ons bidden!” Blijkbaar hadden zij het ook nodig om dat te leren. Voor velen van ons zal dat herkenbaar zijn. Terwijl gebed dé weg is om onze relatie met God te verdiepen.

Als antwoord op de vraag gaf Jezus hen het Onze Vader. Het gebed dat nog altijd door ruim een derde van de wereldbevolking regelmatig gebeden wordt. Het Onze Vader vormt de ruggengraat van de Prayer Course.

Het onze vader

De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes met Pete Greig en Jonny Hughes. Gemaakt om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen.

Aan de hand van het Onze Vader diepen we zes thema’s rond gebed grondig uit:

– Aanbidding (doel in gebed)
– Vragen (kracht in gebed)
– Voorbede (standvastigheid in gebed)
– Omgaan met teleurstellingen (volharding in gebed)
– Leren luisteren (perspectief in gebed)
– Geestelijke strijd (samenwerking in gebed)

Elk thema begint met het gezamenlijk bekijken van een video. Daarnaast is er materiaal beschikbaar waarmee je met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarnaast biedt het christelijke vrouwenmagazine Eva verschillende inspirerende en creatieve extra’s waarmee je aan de slag kunt!

Hoe gaat het in z’n werk?

Verzamel een groepje vrouwen (of mannen! :-)) die ook graag meer willen leren over bidden en meld je aan. We sturen je zes keer aan het eind van de maand (eind februari, maart, april, mei, juni en augustus(!)) een nieuwsbrief toe met linkjes naar het materiaal. Ontdek je de Eva Prayer Course pas later, dan is dat geen probleem. Alle materiaal blijft beschikbaar op eva.eo.nl/bidden, dus je kunt ook later nog van start gaan.
De Prayer Course is uitgegeven en samengesteld door Alpha Nederland in samenwerking met de gebedsbeweging 24/7 Prayer Nederland.

Beleef het Onze Vader in virtual reality!
Speciaal voor Eva is er een video ontwikkeld rond het Onze Vader. Zes vrouwen geven in de video op een heel persoonlijke manier invulling aan een bede uit het Onze Vader. Het Onze Vader wordt gezongen door Elise Mannah en begeleid door Ronald Koops.

Beleef zelf het Onze Vader op deze unieke manier. Volg daarvoor de volgende stappen:

1. Om het Onze Vader in virtual reality te bekijken, heb je een kartonnen vr-bril nodig. Hier kun je je smartphone in stoppen om de video ten volle te beleven. Je kunt de vr-bril bestellen bij de EO voor € 7,95

2. Ga met je smartphone naar deze video,  Hier kun je de video bekijken waarin je 360 graden om je heen kunt kijken.

3. Klik op het icoontje met de letters VR onderin de player. De video verdeelt zich nu in twee delen.

4. Je kunt je smartphone nu in je telefoon zetten en de video in VR kijken. Vergeet niet het geluid aan te zetten en oordopjes in te doen of een koptelefoon op te zetten! Veel kijkplezier!

Benieuwd naar meer van EVA? Vraag dan het gratis proefnummer aan van het zomernummer van Eva.
Proefnummer aanvragen

Eva is het grootste christelijke magazine voor vrouwen! Iedere maand verschijnen in Eva bijzondere en inspirerende artikelen over onderwerpen die vrouwen bezighouden. Zoals herkenbare geloofs- en levensvragen, maar ook rubrieken over mode, verzorging, koken, natuur en uitgaan.

Nu bij Eva: kies zelf je gratis welkomstgeschenk bij een jaarabonnement van Eva! Bijvoorbeeld het kookboek ‘Smakelijck zomer’, de nieuwe cd ‘Uit liefde’ van Kinga Bán (bekend van Sela) of Sela’s eigen cd ‘Vreugde van mijn hart”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Naam

E-mail

Bericht

Verstuur

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1
Abonneer op het EO magazine

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

E-mailadres *

Meld aan

Video